Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi

Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi, en güncel teknolojiyi ve medya trendlerini takip eden bir medya içerik üretim ve uygulama merkezidir. Prodüksiyon, televizyon ve fotoğraf stüdyoları prodüksiyon ve canlı yayın ortamı sağlarken, ses kayıt ve radyo stüdyoları ise podcast kayıt ve yayın imkanı sağlayarak öğrencilerin yaparak öğrenme yöntemiyle deneyim kazanmalarını destekler. Ders dışındaki zamanlarında da çalışma yapmak isteyen öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz tüm stüdyolarda bireysel olarak çalışmalarını sürdürebilirler.

Yaşar Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, kampüs dışında da yapılması planlanan prodüksiyon çalışmalarında ihtiyaç duydukları video, fotoğraf, ses ve ışık ekipmanlarına Ödünç Cihaz Sistemi üzerinden erişebilirler. Bu sistemde yer alan tüm cihazlar teknolojik gelişmeler ve sektörel eğilimler göz önünde bulundurularak yenilenir ve sayıları artırılır. Böylelikle mezun olan öğrencilerin iş hayatlarına bir adım önde başlamalarına katkı sağlanır.

Medya Merkezi, sunduğu hizmetlerin yanı sıra 2008’den bu yana üniversitenin ihtiyaç duyduğu görsel ve işitsel tanıtım içeriklerini alanında uzman ekibi ile üretir. Etkinlik kayıtları, kısa etkinlik videoları, tanıtım filmleri, hareketli grafik içerikleri ve canlı yayınlardan oluşan içerikler, üniversitenin YouTube ve Instagram kanalları başta olmak üzere tüm sosyal medya kanalları yoluyla izleyicilere ulaştırılır. Bunun yanı sıra yapılan yüksek çözünürlüklü kayıtlar, internetin olduğu her yerden ulaşılabilen Dijital Arşiv Sistemi ile, ilgili tüm idari ve akademik birimlerin erişimine sunulabilir.

Medya merkezi tarafından düzenli olarak üretilen eğitsel ve tematik podcast programlar, en popüler platformlarda dinleyicileriyle buluşmaktadır. Aynı zamanda öğrenci ve akademisyenler de ilgi duydukları alanlarla ilgili teknik ve fikirsel anlamda desteklenerek podcast üretim süreçlerimize dahil olurlar. Bunun yanı sıra, fakülte ve bölüm ayrımı gözetmeksizin öğrencilerin kameraman, kurgu operatörü, vb. alanlarda stajyer olarak çalışmalarına olanak sağlayıp bütün içerik üretim süreçlerine öğrencilerin de katılımına imkan sunar, ilgi duyan öğrencilerin mezun olmadan önce deneyim kazanmalarını ve portfolyolarını genişletmelerini destekler.

Kampüsün açık alanlarında ve ofislerde yer alan kapalı devre müzik sistemimiz, günün belli saatlerine uygun olarak hazırlanmış classic, jazz, folk ve pop müziğin en güzel örneklerinden derlenen müzik listeleriyle kampüsün enerjisini her daim yüksek tutar.

Kampüste 10 ve öğrenci yurdunda 1 tane olmak üzere toplam 18 ekran ile izleyiciye ulaşan Bilgilendirme Ekranları ise duyuruların ve içeriklerin üniversitenin her noktasına aynı anda erişmesini sağlar.

Televizyon
Yaşar Üniversitesi ile ilgili üretilen tüm projeler YouTube kanalının yanı sıra Yaşar Üniversitesi web sayfası üzerinden de erişilebilen İnternet Televizyonu sayfasıyla izleyici ile buluşur.

Radyo
Medya Merkezi bünyesinde bir eğitim ve uygulama radyosu olarak kurulan ve tematik yayın yapan İnternet Radyosu radYU, 24 saat kesintisiz alternatif/indie müzikleri ve eğitim, spor, sağlık, kültür, sanat alanlarındaki programlarıyla dinleyicilerine internet üzerinden ulaşır.